ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Η Αντισυμβατικότητα της Πίστης



Η Αντισυμβατικότητα της Πίστης
Δημήτριος Π. Λυκούδης,
Θεολόγος - Φιλόλογος, Υπ. Δρας Παν/μίου Αθηνών

     Ο αρχαίος Έλληνας ποιητής Βακχυλίδης, λίγο πριν εξοριστεί από την πόλη Ιουλίδα της νήσου Κέας, την πόλη που γεννήθηκε και ανδρώθηκε, και πριν εγκατασταθεί στην Πελοπόννησο, αφού πρώτα πέρασε και από τον Σικελό τύραννο, τον Ιέρωνα των Συρακουσών, είχε εμπνευστεί δύο ποιήματά του, από τα καλύτερα διατηρημένα, από το μύθο του Αθηναίου ήρωα Θησέα. Σ΄ ένα από αυτά, περιγράφει τη σύγκρουση-πρόκληση ανάμεσα στους Θησέα και Μίνωα, πάνω στο πλοίο που τους μετέφερε στην Κρήτη, και περιγράφει το υποβρύχιο ταξίδι του Θησέα, αφού έπεσε στη θάλασσα, και την υποδοχή της Αμφιτρίτης: «Και το καράβι αρμένιζε με του βοριά την αύρα και της Αθήνας τα παιδιά, πώς πήδησε στη θάλασσα, δάκρυα εχύναν μαύρα και κλαίαν την τύχη την βαρειά»(1).

Νεανικές Αναζητήσεις [15] - Τηλεοπτική εκπομπή με τον Δημήτριο Π. Λυκούδη με θέμα: "Το Μυστήριο του γάμου"

Διαβάστε το νέο άρθρο του Δημητρίου Π. Λυκούδη με τίτλο "Η Αντισυμβατικότητα της Πίστης", αναφερόμενο στο μάθημα των θρησκευτικών, στο νέο τεύχος της εφημερίδας ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, που κυκλοφορεί αύριο, Πέμπτη 29/09, σε όλα τα περίπτερα της Χώρας.


     Νέο άρθρο του Δημητρίου Π. Λυκούδη με τίτλο "Η Αντισυμβατικότητα της Πίστης" στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Αναφέρεται στον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών που προωθεί το "Νέο Σχολείο".

Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ στη Ρόδο



     Βράδυ της Τρίτης και η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Ρόδο. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 56 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο εστιάζεται ανάμεσα σε Τήλο και Ρόδο. Δεν υπάρχουν , μέχρι στιγμής, αναφορές για τραυματίες ή ζημιές!

Πέθανε ο Σίμον Πέρες! Πενθεί το Ισραήλ!


     Σε ηλικία 93 ετών, ο πάλαι ποτέ Πρωθυπουργός του Ισραήλ Σίμον Πέρες, πέθανε στο νοσοκομείο Τελ Χασμομέρ του Ισραήλ, αργά το βράδυ της Τρίτης. Είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο στις 13 Σεπτεμβρίου. Πενθεί ολόκληρο το Ισραήλ, καθώς ο εκλιπών ήτο πολύ αγαπημένος σε όλο τον ισραηλιτικό λαό.