ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Επέτειος ενθρονίσεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τριχερούσης στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς

Σχετική εικόνα

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων "Θεομητορικά 2018" στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, θα εορτασθεί η ενθρόνιση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τριχερούσης, από την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 έως την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα τίθενται σε προσκύνηση τεμάχια Ιερών Λειψάνων των Αγίων Νεκταρίου, Κωνσταντίνου, Λουκά του ιατρού, Κωνσταντίνου του Υδραίου, Ελένης της Σινωπίτιδος, Παρθενίου, Αποστόλου Ακύλα, Χαραλάμπους, Πέτρου Αθωνίτου, 10 Μαρτύρων εν Κρήτη, Σαββαϊτών Πατέρων, Νικολάου Πλανά, Οσίας Μεθοδίας και τεμάχιο Τιμίου Ξύλου. Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

Σχίσμα Ρωσικής Εκκλησίας και Οικουμενικού Πατριαρχείου

Αποτέλεσμα εικόνας για σχισμα ρωσιας φαναριου

  Η αναγνώριση του Αυτοκέφαλου της Ουκρανικής Εκκλησίας υπήρξε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ανάμεσα στις σχέσεις Ρωσίας και Φαναρίου. Το Πατριαρχείο Μόσχας υποστηρίζει πως η ως άνω αναγνώριση εμπίπτει και υπάγεται στην προσωπική της δικαιοδοσία και γι᾿ αυτό, από τις 14 Σεπτεμβρίου 2018, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος διέκοψε τη μνημόνευση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
  Τα πράγματα, όμως, δεν έμειναν εκεί. Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας υποστηρίζει με έντονο τρόπο την αντίθεσή της στις ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και εκφράζει την όλη δυσαρέσκειά της, καθώς, ενέργειες ως οι παραπάνω από το Φανάρι, συνιστούν, ως υποστηρίζει, κατάφωρη παραβίαση των εκκλησιαστικών κανόνων.
  Ακόμη, όμως, περισσότερο, η Ρωσική Εκκλησία παύει κάθε δεσμό λειτουργικό και πνευματικό με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Αυτό, πέραν των όλων άλλων ζητημάτων που προκύπτουν, θεολογικών - πνευματικών και τελετουργικών, απαγορεύονται τα συλλείτουργα μεταξύ ιεραρχών και ιερέων της Ρωσικής Εκκλησίας με τους αρχιερείς και ιερείς του Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως!

Επίθεση κουκουλοφὀρων στο Α.Τ. Ομονοίας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΤ ΟΜΟΝΟΙΑς
   Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου 2018, άγνωστοι έκαναν καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Α.Τ. Ομονοίας, επί της οδού Βερανζέρου. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων, για ομάδα 50 και πλέον ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι επιτιθέμενοι πυρπόλησαν της είσοδο του τμήματος, ένα λεωφορείο της Αστυνομίας, δύο περιπολικά και δύο αυτοκίνητα πολιτών. Από την επίθεση τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί, τρεις εκ των οποίων διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η φωτογραφία της ημέρας από το ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ (16/10/2018)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΕΦΥΡΙ ΧΩΡΙΟΥ

Καλημέρα Φίλοι μου, Σας ασπάζομαι!
Τρίτη σήμερα, 16 Οκτωβρίου 2018.
Ανατολή Ηλίου 07:34 και Δύση 18:46.
Διανύουμε την 289η ημέρα του έτους και απομένουν ακόμη 76 ημέρες έως τα Χριστούγεννα.
Σήμερα εορτάζουν οι Άγιοι Λογγίνος ο Εκατόνταρχος, οι άγιοι Λεόντιος, Δομέτιος, Τερέντιος και Δομνίνος, ο Όσιος Μαλός και ο άγιος Ιωάννης ο Τουρκολέκας.
Σήμερα είναι Παγκόσμια ημέρα διατροφής. Επομένως, προσοχή σε όσα και όσο τρώμε!

Σαν Σήμερα, στα 1912, κατά τη διάρκεια του Α' Βαλκανικού Πολέμου, ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει τη Βέροια και την Κατερίνη από τους Τούρκους και, επίσης, σαν Σήμερα, στα 1996, στη Γουατεμάλα, στο γήπεδο Ματέο Φλόρες, καταπλακώνονται φίλαθλοι από την ύπαρξη υπεραρίθμων εισιτηρίων: 85 άνθρωποι σκοτώνονται και 180 τραυματίζονται (Αγώνας εθνικής Γουατεμάλας με Κόστα Ρίκα για Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου).
Φίλοι μου, ο πλέον ευφυής άνθρωπος ανάμεσά μας, είναι αυτός που κατορθώνει και ανέχεται αρχοντικά να υπομένει με ανοχή την αδιαντροπιά και κακεντρέχεια των γύρω του και, ειδικότερα, να επιτρέπει να "δείχνει" στους άλλους πως καταλαβαίνει λιγότερα απ᾿ όσα αντιλαμβάνεται στην πραγματικότητα!
Σας αφιερώνω το επόμενο τραγούδι "Έρωτας είναι θαρρώ..." σε ερμηνεία του Γιάννη Πάριου, ΕΔΩ!

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σηλυβριανής, τεμάχιο Τιμίου Ξύλου και τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πειραιώς

Σχετική εικόνα

Επ' ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία "Δημήτρια 2018", την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στις 18:00, θα υποδεχθεί ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σηλυβριανής στην οποία προσευχόταν ο Άγιος Νεκτάριος και τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018.

Καθημερινά θα τελείται:
07:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία
12:00 Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο
18:00 Εσπερινός - Ιερά Παράκληση
19:00 Ομιλία
20:30 Απόδειπνο - Χαιρετισμοί
21:30 Ιερά Αγρυπνία