ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

"29 Μαΐου 1453: Μνήμες Αλώσεως". Ομιλία του Δημητρίου Π. Λυκούδη στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου.

Ο Δημήτριος Π. Λυκούδης προσκεκλημένος του Λαογραφικού - Πολιτιστικού Συλλόγου της Ιεράς πόλεως Μεσολογίου, μίλησε στο  στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, με θέμα: "29 Μαΐου 1453: Μνήμες Αλώσεως".

ακούστε εδώ

"Η Συνήθεια". Ραδιοφωνική εκπομπή "Νεανικές Αναζητήσεις" (125).



Ραδιοφωνική εκπομπή διάρκειας 50΄, αφιερωμένη στο ζήτημα της "Συνήθειας".

ακούστε εδώ

κατεβάστε εδώ

"Η διακονία στο Ναό"- Νεανικές Αναζητήσεις [42].


Τηλεοπτική εκπομπή με τον Θεολόγο - Φιλόλογο, Δημήτριο Π. Λυκούδη στον τηλεοπτικό σταθμό "ΘΑΡΡΙ" της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου.
Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Τρίτη στις 20:00.

δείτε εδώ

Ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία του και ενημέρωση το Ιστολόγιό μας ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ
   Ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία του το Ιστολόγιό μας ΘΕΟΛΟΓΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ. Το εν λόγω Ιστολόγιο ενημερώνει τους φίλους αναγνώστες του για τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές μας και για την εν συνόλω θεολογική, φιλολογική και πνευματική εργογραφία και διακονία μας, καθώς και για θέματα του Συλλόγου μας " Ο Όσιος Δαβίδ ο εν Ευβοία" και για το "Αναλογιο", τον 24ωρο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό μας. Καλώς ήλθατε και πάλι λοιπόν. Καλή μας συνέχεια.

Νέα τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο

Αποτέλεσμα εικόνας για επιθεση σε αιγυπτο σε λεωφορεια
   Στην επαρχία Μίνια της Αιγύπτου, ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε δυο λεωφορεία, μεταξύ των οποίων επέβαιναν πολλά μικρά παιδιά. Σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών της Αιγύπτου, τουλάχιστον 26 άνθρωποι είναι νεκροί και άλλοι 25 τραυματίστηκαν. Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών που επέβαιναν σε τρία μικρά φορτηγά.
ΥΓ Υπομνήματος: Τα παιδιά τι φταίνε αλητήριοι;

Στην Ελλάδα τα λείψανα 17 στρατιωτών της ΕΛΔΥΚ

Σχετική εικόνα
   Με τιμές ηρώων θα ταφούν στην Ελλάδα τα λείψανα 17 στρατιωτών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, τα οποία σήμερα μεταφέρονται με τιμές από την Κύπρο στην Αθήνα. Τα 17 λείψανα των ηρώων ανήκουν στον τιμημένο μακρύ κατάλογο των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας, αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής στα 1974. Στην επιμνημόσυνη δέηση στη Λευκωσία, πέρα από συγγενείς των πεσόντων, θα παραστούν Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος  και πλήθος κόσμου. Αιωνία η μνήμη αυτών! Άξιοι! Καλή λευτεριά στην Κύπρο μας!

Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Βρετανία συνιστά στους ρώσους πολίτες να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σχετική εικόνα
   Η Ρωσία, μέσω της πρεσβείας της στη Βρετανία, συνιστά στους πολίτες της να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την τρομοκρατική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους και προκάλεσε 75 τραυματίες.

Σέρρες: Ανατροπή λεωφορείου με μαθητές

Αποτέλεσμα εικόνας για λεωφορειο ανετραπη στις σερρες
   Λίγο μετά τις εννέα το πρωί, σήμερα Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, ανετράπη λεωφορείο με μαθητές, έξω από τις Σέρρες. Το λεωφορείο μετέφερε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαμβακοφύτου Σερρών για εκδρομή. Πέρα από μικροτραυματισμούς, γονείς, συνοδοί και παιδιά είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Ιερά Λείψανα Αγίων στο Παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου της Ενορίας Αγίου Αρτεμίου Παγκρατίου

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος φανουριος

Στο Παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου της Ενορίας Αγίου Αρτεμίου Παγκρατίου (Διευ/νση: Ευμένους 80, Βύρωνας), υποδέχθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 τα Ιερά Λείψανα των: Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, Οσίας Μακρίνης, Οσίου Γεωργίου Καρσλίδου και Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας από την Ιερά Σκήτη Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους. 
Την Παρασκευή 26 Μαΐου  στις 20:30 θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, ενώ καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.
Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν στο Παρεκκλήσιο έως την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017.
Ο Ναός θα παραμένει ανοικτός 07:00-20:00.