ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Πρωτοχρονιάτικες Ευχές από το ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
Το ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ
εύχεται σε όλους
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ,
ειρηνικό και ευλογημένο 
το νέο έτος!

Πρωτοχρονιά σε όλο τον Κόσμο (βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ.
ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ 
ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Το Ιερό Σκήνωμα του Οσίου Ιωάννου του Νέου Χοζεβίτου

Αποτέλεσμα εικόνας για Μονη χοζεβα
  Ο Άγιος γεννήθηκε στα 1913 στην επαρχία Βοτοσανίου της Ρουμανίας. Το αρχικό του όνομα ήταν Ηλίας. Μόλις 6 μηνών έμεινε ορφανός από την καλή του μητέρα και. σχεδόν, 3 ετών, ορφάνεψε και από τον πατέρα του. Την ανατροφή του ανέλαβε η πιστή και ευσεβής γιαγιά του Μαρία.
   Η γιαγιά Μαρία φρόντισε να εμφυσήσει στον μικρό Ηλία την αγνή πίστη και την ευσέβεια που χαρακτηρίζει τις αφοσιωμένες στον Κύριο Ιησού Χριστό, ψυχές.
   Σε ηλικία 11 χρόνων ο μικρός Ηλίας μένει ορφανός και από την καλόκαρδη γιαγιά του. 
   Σε ηλικία 14 ετών, πηγαίνοντας ο Ηλίας στο κοιμητήριο της περιοχής του να χαιρετίσει την κεκοιμημένη γιαγιά του (έθιμο της Ρουμανίας κατά το οποίο, οι πιστοί, την Κυριακή του Πάσχα, μεταβαίνουν στα κοιμητήρια και στους τάφους των συγγενών τους με αυγά και κεριά για να πουν "Χριστός Ανέστη" στους κεκοιμημένους τους) άκουσε και είδε τον Κύριο Ιησού Χριστό, στην κόγχη του κοιμητηριακού Ναού, όπου και εισήλθε για να προσευχηθεί, να τού λέγει: «Μην κλαις παιδί μου, είμαι κοντά σου,Ηλία, ο Χριστός Ανέστη!».
   Στα 1933, σε ηλικία 20 χρόνων, ο Ηλίας γίνεται δόκιμος στην Ιερά Μονή Νεάμτς στη Ρουμανία, όπου και παρέμεινε για τρία χρόνια. Στις 8 Απριλίου 1936, τρία χρόνια μετά, ο Ηλίας κείρεται μοναχός και μετονομάζεται Ιωάννης.
   Λίγους μήνες αργότερα επισκέπτεται τους Αγίους Τόπους. Είναι πλέον 23 χρόνων. Προσκυνά τον Πανάγιο Τάφο Του Κυρίου και μεταβαίνει στην Ι. Μονή του Αγίου Σάββα, όπου και εγκαταβίωσε ασκητικά για δέκα χρόνια. Στα 1947 χειροτονείται διάκονος και ιερέας.
   Στη συνέχεια, μεταβαίνει στην Ιερά Μονή του Χοζεβά για ενάμιση περίπου χρόνο και, τελικώς, καταλήγει στη Σκήτη της Αγίας Άννης, λίγο παρακάτω από τη Μονή  Χοζεβά, εκεί που διέμεινε κάποιο διάστημα η Αγία Άννα, και ολοκλήρωσε την επί γης αγία ζωή του (έμεινε εκεί 7μιση χρόνια).
   Διακρίνεται για την υπέρμετρη νηστεία του (τρώγει μόνο σταφίδες, χόρτα και παξιμάδια), την αδιάλειπτη προσευχή του και το χάρισμα των δακρύων. 
Ιωάννη Χοζεβίτου Ρουμανου_St John Jacob the Chozebite____4070353291123735874_n
   Ο Άγιος Ιωάννης κοιμήθηκε την 5η Απριλίου 1960. Στα 1980 έγινε η ανακομιδή του λειψάνου του και βρέθηκε να ευωδιάζει και να είναι άφθαρτο, μαζί με τα ιερατικά άμφια του αγίου. Το Ιερό Σκήνωμα μεταφέρθηκε στην Ιερά Μονή του Χοζεβά και εναποτέθηκε στο παρεκκλήσι του αγίου Στεφάνου, εκεί που παραμένει έως και σήμερα, επιτελώντας πολλά πολλά θαύματα.
   Το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων με την Ιερή Συνοδική Πράξη της 18ης/31ης Ιανουαρίου 2016 συμπεριέλαβε τον Όσιο Ιωάννη στο αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, κάτι που στη Ρουμανία είχε κατοχυρωθεί, ήδη, στα 1993. 
   Η Αγία μας Εκκλησία τιμά την οσιακή μνήμη του εκάστην 28ην Ιουλίου, ημέρα της ανακομιδής του ιερού του λειψάνου.
   Ας έχουμε τις πρεσβείες του Οσίου.