ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Είναι σωστό, λίγο πριν την ανάγνωση του αποστολικού αναγνώσματος, ο αναγνώστης-ιεροψάλτης να λαμβάνει τον Απόστολο από τα χέρια του Ιερέα-λειτουργού;

Σχετική εικόνα
   Αποτελεί μία από τις πολλές καινοτομίες των ημερών μας. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και λίγο πριν την ανάγνωση του αποστολικού αναγνώσματος, ο αναγνώστης- ιεροψάλτης, στο άκουσμα "Δύναμις" του τρισαγίου του ιερέα, από της ωραίας πύλης, κινείται προς αυτόν και λαμβάνει από τα χέρια του το βιβλίο με τα αποστολικά αναγνώσματα. Θα το επιστρέψει και θα το παραδώσει πάλι στα χέρια του όταν τελειώσει την ανάγνωση. Ακολούθως, ο ιερέας, ευλογεί τον αναγνώστη ή τον ευαγγελιστή διάκονο (εάν υπάρχει διάκονος) με τη φράση "Ειρήνη σοι", προσθέτοντας και άλλες επιμέρους φράσεις, όπως «και παντί τω λαώ», «τω αναγνώντι», «τω αναγνώσαντι» ("τω ευαγγελιζομένω" προς τον διάκονο) κ.ά. Πρόκειται για μια αντιεκκλησιαστική, αντιλειτουργική και απαράδεκτη συνήθεια, η οποία στερείται κάθε αναφοράς στην Ιερά μας λειτουργική και θεολογική Παράδοση.

"Ο Πατροκοσμάς (΄Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός). Νέα δημοσίευση του Δημητρίου Π. Λυκούδη στην έντυπη εφημερίδα "Η Ροδιακή" (27/08/2017).

στην εφημερίδα "Η ΡΟΔΙΑΚΗ"

αρ. φύλλου 21.677, Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, σελ 21.

Έως Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου η συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα δημοτικά σχολεία της ακριτικής Ελλάδας μας

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοτικο σχολειο τηλου
   Έως την Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου συγκεντρώνουμε σχολικά είδη για τα δημοτικά σχολεία της ακριτικής Ελλάδας μας (Καστελόριζο 20 παιδιά, Τήλος 20 παιδιά, Αστυπάλαια 70 παιδιά). Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ:

"Διάλογος με τους νέους" [78]


Ραδιοφωνική εκπομπή με ερωταπαντήσεις επί νεανικών, και όχι μόνο, θεμάτων, διάρκειας 50'. 
Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε ζητήματα Λειτουργικά.

 ακούστε εδώ

κατεβάστε εδώ