ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

Οικολογική βόμβα και καταστροφή στον Σαρωνικὀ

    Αποτέλεσμα εικόνας για μαυρισε ο σαρωνικος
    "Μαύρισε" όλος ο Σαρωνικός και, μαζί του, μαύρισαν και οι ακτές της Αττικής! Η οικολογική καταστροφή, από το πετρέλαιο που έφερε το μικρό δεξαμενόπλοιο, είναι τεράστια. Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, επιτόπιες θαλάσσιες έρευνες, συσκέψεις επί συσκέψεων - ολίγον αργοπορημένες - και ο Αργοσαρωνικός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι ειδικοί περιβαλλοντολόγοι υποστηρίζουν ότι θα χρειαστούν 5 με 10 χρόνια προκειμένου να επανέλθει ο θαλάσσιος χώρος στην προτέρα του κατάσταση.
    Παράλληλα, δε, οι δήμαρχοι των πληγεισών περιοχών προαναγγέλουν την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη, αναζητώντας λύση και επιδιώκοντας την τιμωρία των υπευθύνων.
    Το πλοίο παραμένει βυθισμένο σε βάθος 24 μέτρων και πολλοί είναι εκείνοι που "απορούν", καθώς χρειάστηκαν μόλις 15 λεπτά της ώρας για να βυθιστεί, έχοντας 2 μόνο εν αυτώ, από τα 9 άτομα του πληρώματος και, μάλιστα, με ήρεμη θάλασσα, σχεδόν αγκυροβολημένο. 
    Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, η πιθανότερη αιτία βύθισης του μικρού πλοίου προήλθε από εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο. Περισσότερα, ουδείς , ακόμη, γνωρίζει.
     Πέρα από τις όποιες ευθύνες των επισήμων φορέων (προσωπικά, με αφήνει αδιάφορο εάν και πώς θα αποδοθούν), και, παρά τη δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας ότι σε 25-30 ημέρες θα έχει αλλάξει η εικόνα των περιοχών που επλήγησαν, η εικόνα της καταστροφής είναι αποκαρδιωτική και άκρως επικίνδυνη. Τουλάχιστον, στην ευρύτερη περιοχή του Φαλήρου, οφθαλμοφανώς διαπίστωσα ότι πράγματι, "μαύρισε" ο τόπος ολόκληρος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: