ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

"Δεύτερη εισβολή" οι τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ

Αποτέλεσμα εικόνας για σε εγρηγορση η λευκωσια για τις τουρκικες απειλες
 Η Τουρκία δημιουργεί "τετελεσμένα" στην κυπριακή ΑΟΖ ή, τουλάχιστον, κινείται προς τα εκεί!
  Με τις ερευνητικές ενέργειες, αρχικά, και τις απόπειρες ή μεγαλοστομίες της περί εκμεταλλεύσεως των όποιων κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ, η Τουρκία, για πολλοστή φορά, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και, στην ουσία, για δεύτερη φορά διαπράττει εισβολή, αφού ξεκάθαρα και απροκάλυπτα παραβιάζει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  Από την ώρα που το τουρκικό γεωτρύπανο επιχειρήσει ενέργειες εξόρυξης, η Τουρκία δημιουργεί "τετελεσμένο" στη θαλάσσια περιοχή. Βέβαια, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι ενέργειες της Τουρκίας έχουν σκοπό να προκαλέσουν, απλά και μόνο, τις όποιες νατοϊκές και αμερικανικές αντιδράσεις και να "ζυγίσουν" την ποιότητα και την υφή της ελληνοκυπριακής απάντησης. 
 Παράλληλα, είναι γνωστό σε όλους πως η Τουρκία, εάν και διαθέτει το εν λόγω πλοίο γεωτρύπανο και υποστηρίζεται από νορβηγικές εταιρείες, δεν έχει και δεν διαθέτει την τεχνογνωσία για να προβεί σε εξόρυξη.
  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, εξέφρασε την ικανοποίηση της Λευκωσίας από τις έως τώρα αντιδράσεις που έχουν προκύψει από τον διεθνή παράγοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: