ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Γνωριμία με το πλοίο-γεωτρύπανο West Capella

Αποτέλεσμα εικόνας για γουεστ καπελα
   Δεν υπήρχε περίπτωση να είναι διαφορετικό. Με την ύπαρξη του πιθανού/ενδεχόμενου κινδύνου, τόσο ως εργατικού ατυχήματος όσο και κάποιου εν πλω αστάθμητου παράγοντα, οι 180 περίπου εργαζόμενοι στο πλοίο-γεωτρύπανο West Capella, στο θαλάσσιο οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ, γνωρίζουν καλά τον τόπο που βρίσκονται. Άλλωστε, γι᾿ αυτό και οι αμοιβές τους εν πλω, μπορούν να φθάσουν ακόμη και τις 20.000 ευρώ μηνιαίως, ανάλογα, βέβαια, με την ειδικότητα και ιδιαιτερότητα του πόστου. Και αναφέρομαι στους 180 επιστήμονες, ηλεκτρονικούς, γεωλόγος, φυσικούς, ηλεκτρολόγους κ.α., πέραν του μόνιμου προσωπικού του πλοίου.
   Το πλοίο-γεωτρύπανο West Capella κατασκευάστηκε στα 2008 σε ναυπηγείο της Νότιας Κορέας. έχει μήκος 228. και πλάτος 42μ. Φέρει ελικοδρόμιο, κάτι που θεωρείται απολύτως φυσιολογικό για τη συνδρομή και της εναέριας έρευνας της συνόλου αποστολής του. Το γεωτρύπανό του μπορεί να φθάσει σε βάθος περίπου τα 3.050 και, ασφαλώς, η μέγιστη προσπάθεια γεώτρησης πολλαπλασιάζεται, φθάνοντας περίπου τα 10.000, πολλές, δε, φορές, και ξεπερνώντας αυτά.
   Αυτό, όμως, που κάνει το πλοίο να ξεχωρίζει είναι οι ανέσεις που προσφέρει στο προσωπικό του και στους εργαζόμενους σε αυτό. Πλούσια σε παροχές και άνετα δωμάτια, μπαρ, γυμναστήριο, τεράστιες αίθουσες αναψυχής και διασκέδασης, που, εν ολίγοις, δε ζηλεύει και πολύ από ένα κρουαζιερόπλοιο.
   Τώρα, αναρωτιέμαι, εάν και κατά πόσο μπορεί κανείς να απολαύσει αυτά ή να εργαστεί απερίσκεπτα, ακούγοντας διαρκώς στρατιωτικά ελικόπτερα να πετούν στον αέρα και ουκ ολίγα πολεμικά πλοία, διαφόρων χωρών, να βρίσκονται εγγύς και μακράν της πλωτής εξέδρας. Εκ του αποτελέσματος, φαίνεται πως οι εργαζόμενοι και το προσωπικό του πλοίου μπορούν απόλυτα να το επιτύχουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου