ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Ποιος ο ορισμός της ακηδίας; Ποια είναι η αντιμετώπισή της;

Αποτέλεσμα εικόνας για ακηδία
   Ακηδία στην πνευματική ορολογία σημαίνει οκνηρία, τεμπελιά, απροθυμία. Τόσο στους Μοναχούς όσο και στους λαϊκούς - αγάμους και εγγάμους - η ακηδία επιφέρει την οκνηρή και βαριεστημένη διάθεση και κουράζει τον άνθρωπο ψυχοσωματικά. Οι Πατέρες της Εκκλησίας μας συνιστούν την οριοθέτηση και οργάνωση της πνευματικής μας ζωής ως όπλο και αντίδοτο της ακηδίας. Πνευματική ζωή, άλλωστε, δεν υφίσταται άνευ πνευματικού και "ζυγισμένου" προγράμματος. Δεν έχει σημασία τόσο η ποσότητα και διάρκεια των ενασχολήσεών μας μέσα στο πνευματικό πρόγραμμα (αυτό άλλωστε, προϊόντος του χρόνου και όσο αυξάνεται η ζέση της καρδίας καλύπτεται καί ποσοτικά καί ποιοτικά), όσο η ακριβής, η σχεδόν αδέκαστη και ευλαβική προσήλωσή μας στην τήρηση του αυτού προγράμματος. Έτσι, κάτι που σήμερα φαίνεται δύσκολο, κάτι που με κουράζει υπερβολικά και με κάνει ν᾿ απομακρύνομαι από αυτό, ένα είναι σίγουρο: αύριο θα είναι δυσκολότερο και μεθαύριο ακόμη πιο δύσκολο. Πρόγραμμα στην πνευματική ζωή, λοιπόν, πρόγραμμα απαράβατο και η ακηδία θα χάσει την ισορροπία της, θα απωλέσει τον πονηρό και βαριεστημένο φορτιστή της που δεν είναι άλλος από την ακαταστασία, την αναβολή  και τελική απουσία του πνευματικού μας προγράμματος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο

Αποτέλεσμα εικόνας για βαρθολομαιος ιερωνυμος
   «Ανακουφίζετε τον ελληνικό λαό με τα λόγια και τα έργα σας» ήταν τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε σήμερα τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και είχαν μια σύντομη  συνάντηση. Ο κ. Βαρθολομαίος βρίσκεται στην Ελλάδα εξ αφορμής των εκδηλώσεων με σύνθημα "Καθαρός Ασωπός" που διοργανώνουν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο δήμος Τανάγρας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Αδειάζουν τα σουπερμάρκετ στο Κατάρ

Σχετική εικόνα
   Έντρομοι οι πολίτες του Κατάρ τρέχουν στα σουπερμάρκετ και σχηματίζουν ουρές στα ταμεία των πολυκαταστημάτων. Υπό τον επικείμενο φόβο να αποκλειστεί από τρόφιμα η αγορά του Κατάρ ένεκα του κοινωνικού/στρατιωτικού/οικονομικού/διπλωματικού και τουριστικού αποκλεισμού που έχει επιβάλει η Σαουδική Αραβία και η συμμαχία της

Ομιλία του Δημητρίου Π. Λυκούδη την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για eyaggelion kyriakhw agivn pantvn

   Ο Δημήτριος Π. Λυκούδης την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, στις 10:30 (έως 11:15) θα ομιλήσει στον Πανελλήνιο Χριστιανικό Όμιλο Ορθοδόξου Ιεραποστολής , επί της οδού Τρυγόνος 3 στην Κυψέλη, με θέμα "Ομολογία Χριστού και Ορθοπραξία".  Εὐχεσθε. (Είσοδος ελεύθερη).