ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Σαν σήμερα ...(13 Μαρτίου)

Αποτέλεσμα εικόνας για α σωμα στρατου στη Μικρα Ασια
Σαν Σήμερα, 13 Μαρτίου:
- Στα 1826, οι Έλληνες υπό τον Φαβέριον, επιτίθενται ενάντια στους Τούρκους στο Λυκόρρευμα Καρύστου και τους τρέπουν σε φυγή,
- Στα 1829, το φρούριο του Αντιρρίου ανακαταλαμβάνεται υπό των Ελλήνων,
- Στα 1921, η ΧΙ Ελληνική μεραρχία της στρατιάς της Μικράς Ασίας καταλαμβάνει το Αστάρ-Παζάρ. Το Α'  Σώμα Στρατού των Ελλήνων, έπειτα από σκληρή μάχη με τους Τούρκους, καταλαμβάνει την περιοχή  Αφιόν-Καραχισάρ.

Μη χάσετε, σήμερα, Τρίτη 14 Μαρτίου, την εκπομπή ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ, από την τηλεόραση ΘΑΡΡΙ, της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, αφιερωμένη στο ζήτημα της "Υπακοής"

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΑΡΡΙ
   Μη χάσετε, σήμερα, Τρίτη 14 Μαρτίου 2017, την εκπομπή μας ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ, από την τηλεόραση του ΘΑΡΡΙ, της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, αφιερωμένη στο ζήτημα της "Υπακοής" (34). Η εκπομπή μεταδίδεται στις 20:00 κάθε Τρίτη και σε επανάληψη κάθε Τετάρτη 18:00 - 19:00.
Δείτε εδώ παλιότερες εκπομπές μας στο ΘΑΡΡΙ:

Ίων Δραγούμης (1878 - 1920)


Ίων Δραγούμης (1878 - 1920)
Δημήτριος Λυκούδης, Θεολόγος - Φιλόλογος,
Υπ. Δρας Παν/μίου Αθηνών
    Απέναντι από το ξενοδοχείο Hilton, στο κέντρο της Αθήνας, ένα ξεχασμένο από καιρό γλυπτό του Αριστοτέλη Ζάχου, μία μαρμάρινη κολόνα του 1921, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 77Α. Σταματά ο βιαστικός διαβάτης και διαβάζει επ᾿ αυτής: «ΕΔΩ ΤΗΝ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 1920 ΕΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗ Ο ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΛΕΥΚΗ ΑΣ ΒΑΛΘΗ ΟΠΟΥ ΕΠΕΣΕΣ ΚΟΛΩΝΑ (ΠΩΣ ΕΠΕΣΕΣ ΓΡΑΦΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΗ…) ΛΕΥΚΗ ΜΕ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΛΑΙΗ ΒΟΥΒΗ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΗ ΝΑ ΣΕ ΚΛΑΙΗ» (Κ. ΠΑΛΑΜΑΣ). Στην πίσω πλευρά αναγράφονται τα λόγια: «Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΕΓΕΝΝΗΘΗ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΤΗΝ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1878»(1).

Σύντομες Ομιλίες του Δημητρίου Π. Λυκούδη στον Πανελλήνιο Χριστιανικό Όμιλο Ορθοδόξου Ιεραποστολής

   Ο Δημήτριος Π. Λυκούδης, μετά από πρόσκληση του Πανελληνίου Χριστιανικού Ομίλου Ορθοδόξου Ιεραποστολής http://www.ierapostoli.gr/ την Κυριακή πρωί, 10:45, στα γραφεία του Συλλόγου στην Κυψέλη, Τρυγόνος 3, θα επεξηγεί την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής επί ενός τετάρτου και θα ακολουθεί συζήτηση και παραγωγικός διάλογος. Οι συναντήσεις θα λαμβάνουν χώρα δυο φορές κάθε μήνα και θα προηγείται ενημέρωση από το Ιστολόγιό μας "Θεολογικό Υπόμνημα". Πρώτη συνάντηση μεθαύριο, πρώτα ο Θεός, Κυριακή 19 Μαρτίου, 10:45. Σας αναμένουμε!

Τα θέματα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών μας κατά την τρέχουσα εβδομάδα (13/03 - 19/03)

Σχετική εικόνα

Σας παρουσιάζω τα θέματα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών μας κατά την τρέχουσα εβδομάδα (13/03 - 19/03). Σύντομα, πρώτα ο Θεός, θα κοινοποιήσουμε και νέες συνεργασίες με ραδιοφωικούς σταθμούς Ιερών Μητροπόλεων.

1. ΑΚΑΘΑΙΡΕΤΟΙ ΠΥΡΓΟΙ, τηλεοπτική εκπομπή από την τηλεόραση ΛΥΧΝΟΣ, της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αφιερωμένη στον Άγιο Νίκανδρο τον Αιγύπτιο (15/03), διάρκειας 30'. Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 20:00.
2. ΜΥΡΙΠΝΟΑ ΑΝΘΗ (118), αφιερωμένη στον Άγιο Μανουήλ τον από Σφακίων της Κρήτης (15/03), διάρκειας 30',
3. ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ (72), με ερωταπαντήσεις επί νεανικών θεμάτων, διάρκειας 50'.
. Σε αυτή την εκπομπή συζητούμε:
- Υπάρχουν σήμερα άγιοι ανάμεσά μας;
- Να κάνουμε υπακοή ή ανυπακοή  όταν οι Ποιμένες μας παρεκκλίνουν των Ορθοδόξων δογμάτων;
4. ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ (34), τηλεοπτική εκπομπή από την τηλεόραση του ΘΑΡΡΙ, της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, διάρκειας 50'. Αυτή την εβδομάδα αφιερωμένη στο ζήτημα της "Υπακοής". Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Τρίτη 20:00 - 21:00 και σε επανάληψη κάθε Τετάρτη 18:00 - 19:00.
5. ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ (28), με θέματα για γονείς και εκπαιδευτικούς, διάρκειας 40'. Αυτή την εβδομάδα αφιερωμένη στον Άγιο  Απόστολο Αριστόβουλο εκ των Ο' (15/03).
6. ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ, ραδιοφωνική εκπομπή που συζητούμε για νεανικά θέματα. Κατά διαστήματα με εκλεκτούς προσκεκλημένους, διάρκειας 50'.
7. ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ζωντανή εκπομπή από τον διαδικτυακό ραδιοφωνικό μας σταθμό "Αναλόγιο" http://analogio.webnode.com/ διάρκειας 40', όπου συζητάμε για θέματα της τρέχουσας πραγματικότητας. Αυτή την εβδομάδα, εκτάκτως, την Τετάρτη 15/03, στις 21:00, με θέμα "Λειτουργικές Κατηχήσεις" (2)

Δείτε εδώ το Ιστολόγιό μας ΚΗΡΥΚΑΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ με το μεγαλύτερο μέρος των εκπομπών μας (ενημερώνεται καθημερινά) http://kirikasmetanoias.blogspot.gr/
Δείτε εδώ πότε και που ακουγόμαστε: http://dimitrislikoudis.blogspot.gr/p/blog-page_11.html