ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Ο Παράδεισος της Νισύρου

  Αποτέλεσμα εικόνας για νισυροσ
   Για εσένα που αγαπάς την απόλυτη μοναχικότητα και μοναξιά! Για εσένα που αγαπάς και αναπαύεσαι στην εκούσια μόνωση! Για εσένα που επενδύεις στο όνειρο και στην εφέστια ενατένιση του Πελάγους, νησιά σαν και αυτό αξίζει να επισκεφθείς, αξίζει να ταξιδέψεις πριν κλείσεις τα μάτια...!
   Η Νίσυρος ανήκει στα Δωδεκάνησα και στο νότιο Αιγαίο. Ανάμεσα σε Κω, Τήλο και Αστυπάλαια, περίπου 9 ναυτικά μίλια ανατολικά από το τουρκικό ακρωτήρι, η Νίσυρος με έκταση 41 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 987 κατοίκους (2011) φυλάσσει "Θερμοπύλες" και στέκει αγέρωχη και δεσποτική στη μανία του απέραντου γαλάζιου. Ο Εμπορειός, οι Πάλοι, το Μανδράκι (πρωτεύουσα), τα Νικειά και τα Λουτρά αναμένουν καθέ εξερευνητή και ταξιδιώτη δίπλα τους.
Σχετική εικόνα
   Η Νίσυρος αποτελείται απο ηφαιστειογενή βουνά, με αξιοσημείωτη την "καλδέρα" στο κέντρο του νησιού, μέσα στην οποία διατηρείται ο μεγαλύτερος υδροθερμικός κρατήρας του κόσμου (με διάμετρο 300 μέτρα). Στο νησί υοπάρχουν συνολικά πέντε κρατήρες και η τελευταία έκρηξη ηφαιστείου έλαβε χώρα στα 1888. Παρά ταύτα, ένεκα της ηφαιστειακής δραστηριότητας της νήσου, πολλές είναι οι θερμικές πηγές σε όλη την έκτασή της.
Οι κάτοικοι, κυρίως, ασχολούνται με το ψάρεμα και την αλιεία. Τα έθιμα, η λαογραφία, τα ήθη του τόπου διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στην τρέχουσα καθημερινότητα των κατοίκων της. Το πανηγύρι της Παναγιάς της Σπηλιανής, 15 Αυγούστου, αλήθεια, πόσα έχει να θυμίσει σε καθέναν που ευτύχησε στο παρελθόν να το βιώσει δια ζώσης!
Αποτέλεσμα εικόνας για νισυροσ
   Η Νίσυρος απέχει με πλοίο από το λιμάνι του Πειραια 13 ώρες. Ασφαλώς, κάθε ενδιαφερόμενος δύναται να ανακαλύψει και άλλους πλέον γρήγορους και πρόσφορους τρόπους προσέγγισης και επίσκεψης στο νησί. Η Νίσυρος το αξίζει! Τολμήστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια: