ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Η μεγαλύτερη ελεημοσύνη....

 

Η μεγαλύτερη ελεημοσύνη, πίστευα και πιστεύω, είναι η έκφραση υγιούς πνευματικότητας προς όλους! Όχι ισορροπίες, ξεκάθαρες και καθάριες συμπεριφορές! Όχι ενεργώ και έχω ως σκέψη και μέλημα την αντενέργεια και αντίδοση, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα. Αυτή την ανισορροπία διακονώ, έτσι μου αρέσω, έτσι πράττω, έτσι έχω την αίσθηση, ότι καλούμαι να λειτουργώ! Όχι "αυλοκόλακες" λοιπόν στις αυλές μας και δη στην ημετέραν αυλήν! Καθάριες φωνές, καθάριες! 

3 σχόλια:

κρυσταλλης χρηστος είπε...

Δυστυχώς όλοι μας επιδιώκουμε την κολακεία, αυτό δεν κάνουμε τώρα;

Δημήτριος Π. Λυκούδης είπε...

Όχι Χρήστο. Δεν επιδιώκουμε την κολακεία, εξ ιδίων γράφω. Την κολακεία την έχουμε ήδη, αυτήν πολεμούμε, αυτή λοιδουρούμε, προσωπικά αυτήν σιχαίνομαι και απεχθάνομαι.

D.K. είπε...

Αγαπητε αδελφε Χρηστο,
Αν στην αγαπητικη μας εν Χριστω επικοινωνια, η αληθινη εκφραση θαυμασμου που ενδεχομενως ακολουθησει μετα απο καποια ενεργεια αδελφου μας ερμηνευθει σαν κολακεια, τοτε αλλαζει εντελως το ολο κλιμα και μετατρεπεται σε φιασκο. Κατι που δεν νομιζω να επικρατει εν προκειμενω και να μπορει να χαρακτηρισθει μ' αυτον τον τροπο, η επικοινωνια μας με τον αξιαγαπητο μας δασκαλο και φωτισμενο θεολογο, Δημητρη Λυκουδη. (Σημειωση για τον Χρηστο:τα πιο πανω που αναφερω, τα πιστευω και τα γραφω και δεν ειναι κολακειες).....